kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 16 maj 2012

Nöjer mig

Av Li-Lo - 16 maj 2012 08:45

idag ännu en gång med att länka till en annan blogg.

Detta på grund av det TV-program som Kanal 5 visade igår.

Jag har faktiskt inte lust att länka till det.

Outsiders är ett sjukt program i allmänhet, men igår handlade det om kvinnor som reser till Gambia.


Jag är inte så korkad att jag tror att såna inte finns i olika varianter och av olika orsaker.


Det som vi vänder oss emot är som det står i både Fatous långa välskrivna inlägg och den nerkortade debattartikeln i Aftonbladet, är den ensidiga rapporteringen.


Personligen undrar jag, vad meningen är med att sända såna här program överhuvudtaget?


             Sen tar jag långhelg och tänker njuta av livet, tillsammans med familj och vänner.


                              Pussen då   !


 
ANNONS
 
Ingen bild

Ramlosa

16 maj 2012 09:20

Gubbarna åker till Thailand för att hitta kärleken och tanterna till Gambia, ingen större skillnad.
Lycka till, får väll själv åka till Thailand om några år när brudarna slutar ringa.

Li-Lo

16 maj 2012 09:49

Se mitt tidigare svar.

 
Ingen bild

Pether

16 maj 2012 09:32

Det är så otroligt viktigt att sådana program visas.
I inlägget på AB gråter kvinnorna över att de ses som sexturister, att folk som åker dit stämplas som dit, alla som har gambianska pojkvänner stämplas som horköpare osv.
Meeeeeeeeeeen, vad händer män som åker till thailand? Har thailändska flickvänner/fruar? Det är helt ok att stämpla dem som sexturister?
Nej, de kvinnor som åker till gambia och andra länder för att köpa eller byta till sig sex, eller 'kärlek' som de själva benämner det, är lika vidriga.

Li-Lo

16 maj 2012 09:49

Det är väl inte riktigt det inlägget i AB handlar om?
Men du läser det som du vill, det kan jag inte hindra dig från att göra.
Jag tror inte att barnfamiljer som åker Thailand har lust att stämplas som sexturister, lika lite som de som åker dit för att uppleva landets kultur, mat, natur eller dess männiiskor?

 
Ingen bild

Lasse

16 maj 2012 10:01

Jag har läst artikeln i AB och ser inte poängen.
Det var ju inte ett reseprogram som "packat & klart" utan ett program om udda livsstiler eller livsval så varför ta åt sig ?
Att vissa gambia resenärer åker dit för att köpa sex är ju ett faktum, i alla fall för alla som har varit i de turistifierade delarna av Gambia.

 
Ama de casa

Ama de casa

16 maj 2012 10:04

Jag tittar inte på det programmet. Man kan vinkla precis ALLT som man vill, och få det till att bli en "sanning".
Kärleken finns överallt. Har man tur så hittar man den. Själv hittade jag min i Skellefteå :-)

http://amacasa.wordpress.com

Li-Lo

16 maj 2012 10:07

Jag skulle nog inte tittat om det inte var för att jag var intresserad.
Kärlek finns verkligen överallt

 
Ingen bild

Pether

16 maj 2012 10:06

Tror du verkligen dessa kvinnor som åker dit för 'kärleken' är annorlunda än de som åker dit för 'sex'? Byta sex mot pengar, eller sex mot kläder. Sjukt att de tror att de räddar världen genom att knulla småpojkar.

 
Ingen bild

Ramlosa

16 maj 2012 10:19

"I dagens globaliserade samhälle har världen blivit mycket mindre. Att gifta sig och skaffa barn över landsgränser är knappast något nytt. Många svenskar gifter sig med folk från alla möjliga länder och kulturer. Det är inget konstigt och det är relativt accepterat i vårt samhälle. De flesta gifter sig fortfarande av kärlek och inte för att en person kommer från ett specifikt land, för att de vill ha sex med yngre män eller kvinnor, eller för att kunna ”härska” över en partner som haft sämre förutsättningar i livet. Men om man har valt en partner med ursprung från Gambia, blir reaktionerna ofta att man ”hämtat en prostituerad ung kille i Gambia”, oavsett hur det verkligen förhåller sig, var man träffats eller vilken ålder man har"

Håller med Pahter finns inget annat sätt att läsa det.
Plötsligt är det "vita" kvinnor i skottgluggen, som folk ser ner på.
Inte fan skrevs det någon debatt-artikel i aftonbladet som försvarade de tusentals papporna i Sverige som är gifta med en Thailändska eller de tusentals svenska mammorna som är Thailändskor.

Tror knappast barnfamiljer är oroliga för att stämplas som sex-turister.


Li-Lo

16 maj 2012 10:34

Tror inte att de tusentals papporna eller mammorna är hindrade att skriva en artikel?

Är den välskriven och intressant tror jag säkert att den publiceras.

 
Tonårsmorsa / Fatou

Tonårsmorsa / Fatou

16 maj 2012 10:44

Pether: Jag tror dock de flesta Gambiaresenärer som reser till Gambia varken åker dit för sex eller kärlek. Ett land innehåller så himla mycket mer än dessa ting och DET är huvudbudskapet med artikeln!!

Ramlosa: Som sagt: ingen som hindrar dessa personer att skriva en artikel!! Personligen tycker jag det är lika illa med både män och kvinnor som utnyttjar fattigdom för sex. Just liknelsen med Thailand tar vi även upp i vår skrivelse, som finns att läsa i sin helhet på min blogg, i inlägget som Li-Lo länkar till ovan! Där framgår också skillnaden i medierapporteringen om Gambia v/s Thailand. Och Jo, tro mig, senast IDAG fick jag veta en familj som drar sig för att resa till Gambia för att bli stämplade som sexturister, vilket är jävligt sorgligt!!

http://fatou.se

 
Tonårsmorsa / Fatou

Tonårsmorsa / Fatou

16 maj 2012 10:48

Pether: Du skriver: "Det är så otroligt viktigt att sådana program visas.
I inlägget på AB gråter kvinnorna över att de ses som sexturister, att folk som åker dit stämplas som dit, alla som har gambianska pojkvänner stämplas som horköpare osv."

Jag vet inte vilken artikel du har läst, men det kan inte vara densamma som jag har skrivit, då det TYDLIGT framkommer där: "Det som oroar oss mest, är dock inte att vi kan bli stämplade som ”Sexuellt frustrerade medelålders kvinnor som reser till Gambia för att köpa sex av unga killar”, utan att den negativa medierapporteringen gör att turismen i Gambia, som är Afrikas minsta land, sjunker." För övrigt ska du också veta att en majoritet av de som skrivit under denna debattartikel är vanliga, svenska par, som är ointresserade av en partner i Gambia överhuvudtaget. I många fall har båda parter (make och hustru) skrivit under och i vissa fall en av dem. Sedan är det alla möjliga andra som skrivit under, men vår största gemensamma nämnare är att vi är emot sexturism, men älskar att resa till Gambia av ett eller annat skäl!

http://fatou.se

 
Tonårsmorsa / Fatou

Tonårsmorsa / Fatou

16 maj 2012 10:53

Lasse: Du skriver att du inte ser poängen, vilket jag inte riktigt förstår hur man kan missa om man läsa artikeln, men huvudskälet till att artikeln kom till och skrevs är på grund av den ensidiga rapporteringen om Gambia. Det finns hundratals Svenskar och även organisationer som ägnar sina liv för att göra skillnad i ett fattigt land, men om dessa vardagshjältar skrivs det aldrig en rad om. Det finns en massa människor som reser dit för att ta del av en annan kultur men inte heller det skrivs det en rad om. Det finns också flickvänner / fruar /makar / Pojkvänner till Gambier boende i Sverige som reser dit familjevis, med ev barn eller utan, för att känna sin partners slakt och kultur. Det finns en massa intressanta politiska aspekter av Gambia, men det ENDA media intresserar sig för att visa/skriva om är sexturismen, som förvisso existerar, men som är en ynklig liten del av Gambia och den turism landet drar till sig. (Dessutom är det MINST lika många äldre, svenska män som kvinnor som åker dit och utnyttjar folk för sex eller "kärlek" och DET nämns det inte heller ett ord om!!)

http://fatou.se

Li-Lo

16 maj 2012 11:00

Word!

 
Ingen bild

Jilly

16 maj 2012 15:27

Tycker att det är sorgligt att du Pether läser en välskriven och informativ artikel på ett sådant sätt att du verkligen missar hela andemeningen. Vi som på det ena eller andra sättet har anknytning till Gambia drabbas ofta väldigt hårt av den här stämplingen man ger Gambia. Inte minst på hemmaplan där våra barn behandlas illa pga att deras pappa är gambian och mamma svensk. Det kan säkerligen förhålla sig på liknande vis för många andra också, som du påpekar. Men var och en är ju sig själv närmast och att säga ifrån när något upprör en är en demokratisk rättighet som fler skulle utnyttja. Åt helskotta med Jantelagen och att lida och uthärda i det tysta. Det är väl bara bra om människor gör sin röst hörd och låter andra veta om att det finns en annan sida av saken. Vi har aldrig i vår artikel påstått att dessa kvinnor inte existerar, att män och kvinnor inte säljer sex i Gambia eller att det är överdrivet. Nej poängen är, som Fatho säger, att göra människor uppmärksamma på att Gambia är så mycket mer än så och att det faktiskt kan ge katastrofala följder för ett fattigt litet afrikanskt land att stämplas som "prostitutionsträsk"
Jilly Kanteh

Li-Lo

16 maj 2012 18:41

kloka ord, tack för att dom får finnas i min blogg!

 
Hanna

Hanna

16 maj 2012 16:01

Jag såg reklamen för det programmet och trodde först att outsidern var någon som gifte sig med en mörkhyad. Blev lite provocerad då. Haha. Men jag har faktiskt inte sett programmet så jag vill inte uttala mig allt för mycket heller.
Har förresten en utmaning till dig :)
Kram

http://hannastankar.bloggplatsen.seh

Li-Lo

16 maj 2012 18:14

Att kalla en som gifter sig med en person med annan hudfärg för outsider hade nog varit lite magstarkt till och med för kanal 5 !

Ska kolla in utmaningen, antar att den ligger på din sida?

Ha de, kramkram

 
Ingen bild

Ramlosa

17 maj 2012 09:51

Tack Li-Lo för att du inte censurerade diskussionen.
Gambia är nog inget land jag kommer att besöka, gapiga försäljare och har inte haft några bra erfarenheter från muslimska turistorter.

Li-Lo

17 maj 2012 10:14

Varsågod, jag tycker nog att alla ska få komma till tals, så länge det inte är rena påhopp eller värre.
Synd att du inte vill åka dit, men det är valfritt, som tur är!

 
Ingen bild

oou

17 maj 2012 15:26

I tråden på flashback hittar ni många länkar till bilder där ett antal av artikelförfattarna gullar med sina gambianska kärlekar. Av dessa bilder att döma är det inte bara de intressanta trummorna som gör att artikelförfattarna förälskat sig i landet med de spännande unga männen ;-)
https://www.flashback.org/t1873048
Tänk er motsvarande situation med ett antal medelålders ensamstående män som plitar ihop en debattartikel om fördomar gentemot thailandsresenärer. Att de faktiskt uppskattar kulturen, maten och musiken. Att de tar med sig lite presenter hemifrån som uppskattas av de stackars fattiga som bor där. Sedan visar det sig att internet är helt nedlusat av bilder där de poserar med sina unga kvinnliga kulturguider.

Li-Lo

17 maj 2012 19:34

Stackars er som inte har annat att göra än att bekymra er så om hur andra lever sina liv!
Men tack för att du gör mig uppmärksam på hur trångsynta en del människor kan vara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - Fredag 18 okt 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - Torsdag 28 mars 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - Måndag 18 feb 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - Måndag 7 jan 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kucke-li-lo med Blogkeen
Följ kucke-li-lo med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se