kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 9 juni 2016

Mycket att stå i

Av Li-Lo - 9 juni 2016 10:28



Har jag väl inte precis, vill inte påstå det alls.

Tänker ofta på ett vykort jag fick som liten jänta. Min pappa hade en anställd som kom från Holland, han var nästan som en extra medlem i familjen och var alltid jättesnäll mot mig. Han reste hem och jag fick ett kort, med motiv från Fablernas värld.

”Det här med att göra ingenting, ingen dum alls faktiskt” skrev han. Ett av mina ledord i livet har det blivit!


Jag har tillexempel suttit på min balkong en del, den börjar komma till sig nu tycker jag.


 


Har man dessutom trevligt sällskap att avnjuta lite karibiskt kaffe med, blir det lite extra myyyys på alla vis.


 



Jo, just det, har varit på klassåterträff! Det var lite glest med folk, men roligt var det och jag fick höra saker om mig själv som barn, som kändes både lite överraskande och roligt. (någon påstod att det i höst är 50 år sedan vi började i första klass, vilket jag dock är väldigt skeptisk till)

Då jag under hela min uppväxt var väldigt lite feminin i min framtoning, tog jag i lite extra med det kvinnliga den här gången. Man vill ju visa att man utvecklats.


 


Igår hade jag finbesök. Förutom Lill-sonen som kom på middag, hade jag även ett antal andra godingar där.

Min systerson och hans fru skulle springa i ett lokalt lopp och syster skulle passa barnen deras. Vad blev då lämpligare än att göra det hos mig, så kunde vi heja på löparna från min balkong dessutom.

De här gullungarna träffar jag tyvärr inte så ofta, men de verkade trivas bra ändå. Jag har en låda med lite leksaker sen förr och en Transformer intresserade gossen väldigt.  (Det var jätte-jättekul att vara hos mig, hade han talat om innan han somnade igår)

Lilljäntan tyckte mina balkongtofflor var rätt kul, förutom att hon verkligen njöt av att käka jordgubbar.


 

Tycker som vanligt så här års att det är ALLDELES för LÅÅÅNGT kvar till semestern, men vet att om jag började den tidigare skulle jag tycka det var alldeles för mycket sommar kvar när jag kom tillbaks. Tar mig några långhelger och hoppas det går fortare än kvickt fram till tredje veckan i juli.


Någon annan tid jag hoppas ska gå extremt fort är fram till den 20 juni, då ska nämligen Lill-sonen komma hem. I år ska han plötsligt bestiga berg på semestern, börjar lite lagom med Österrikes högsta! Jag är inte förtjust, inte det minsta, men det är bara att hålla tummarna och hoppas att det kommer att gå bra...


                                     Pussen då   !




 
 
Ama de casa

Ama de casa

10 juni 2016 09:16

Det där med att "göra ingenting" är väldigt underskattat, faktiskt. Fast det verkar inte stämma in på dig så bra - här har det hänt en hel del ju! :-)

Kul med finbesök och det där med återträffar är ju skoj det med, även om det var ett bra tag sen sist för min del.

Bestiga berg... Det är ju ännu värre än borgar! Hur kan man ens vilja det? Okej, fin utsikt, men det finns ju höga berg som är försedda med liftar. Mycket enklare! :-)

Ha en underbar helg!
Puss

http://amacasa.wordpress.com

Li-Lo

10 juni 2016 09:29

Ingenting är bra!

Jag vill helst inte tänka på det där klättrandet han ska ägna sig åt, framför allt inte när han säger saker som : "Det dör några varje år där" " Vi kommer nog att få lite bråttom ner och det är när man skyndar sig nerför de flesta olyckorna sker" "det kommer att gå bra..."

Strax helg och gott om tid till Ingenting. Kan jag behöva efter en jobbig natt, då jag drömde att jag lite snabbt blev statsminister... Jobbigt!

Pössåkram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - 18 oktober 2019 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - 28 mars 2019 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - 18 februari 2019 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - 7 januari 2019 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards