Direktlänk till inlägg 3 januari 2012
Jag tycker inte om den.
Retar mig på att jag inte accepterat detta och tagit det till mig tidigare.
Har gått runt och försökt vara positiv, inte vara gnällig, tjurig och förstöra för andra.
Det tänker jag aldrig mer göra!
Jag tänker stå för att jag verkligen inte gillar:
Nyårsafton!
Den är otroligt dumt placerad i tid.
Man har just använt massa pengar till julmat och julklappar, för min det även köpt en hel del födelsedagspresenter.
Ändå förväntas man laga mat av dyrbara ingredienser, helst köpa nya kläder därtill.
Så ska man äta den märkvärdiga maten från ett tjusigt dukat bord, med förrätt, huvudrätt och dessert lite lagom elegant sent på kvällen.
Fram till midnatt ska man sen dricka och äta lite trevligt småplock oavbrutet.
DÅ ska man vara sugen på hummer, ostron och bubblande vin, helst apdyrt.
När klockan slår tolv ska man OOOOha och AAAAha när man tittar på hur enorma mängder av pengar skickas rakt upp i himlen. Det ser i princip exakt likadant ut som året före, året före det och året innan.
Det sprider illaluktande rök, släpper ner massor av giftigt och cancerframkallande partiklar över oss som står där med gapande munnar och njuter (?) samt över stora ytor mark.
Personer skjuter iväg dem och orsakar bränder och skador.
Å så ska man kraaaaama varandra, pussas och försöka överrösta varandra i oväsendet som råder.
För man ska ju önska varandra Gott Nytt År!
Näääää!
I år vägrade jag!
Jag såg till att De Gamle fick en god middag och åt tillsammans med dem.
Diskade, plockade undan och la fram allt de behövde till sin hummer.
Sen satte jag mig på bussen bytte till tunnelbanan och åkte hemåt.
Köpte lite smågodis, en liten läsk och en påse chips.
Tittade på TV till 23 sen la jag mig.
Godis och chips fanns det kvar av och läsken var oöppnad.
Och gissa vad?
Det var ett nytt år när jag vaknade i alla fall!
Och här får du ett recept på ett lättbakat, mustigt synnerligen oelegant bröd.
Finnlimpa 170 C
1 liter fil
50-100 g jäst
3 dl sirap (mörk bröd)
3 dl vetekli
3 dl malt
3 dl grovt rågmjöl
1-1 ½ msk salt
ca 1 liter vetemjöl
Lös upp jästen i filen. Rör ihop allt till en ganska lös deg.
Häll upp i smorda formar (1x 1 ½ l + 1x2 l)
Jäs i formen i ca 2 timmar.
Baka i ugnen 2 1/2 – 3 timmar.
Om ytan blir mörk mot slutet, täck med folie och sänk till 160 C
Låt brödet kallna i handduk.
Skär INTE i det förrän nästa dag.
Pussen då !
(malt finns i affärer med finländska varor i Stockholm har jag för mig att det finns i Hötorgshallen)
Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...
Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan. Den Bubbla vi hade från bö...
Varför kastade du inte ut honom första gången? Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|