kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

Tack Gode, Gode

Av Li-Lo - 14 januari 2013 15:00



Är det någon mer än jag som sett ”Pojken med guldbyxorna” någon av alla de gånger den visats på TV?


 

Pojkens pappa vill inte gå så långt som att tacka gud när allt är bra och flyter på och han har det riktigt bra, men han känner i alla fall att han vill tacka ”någon” så han säger ”Tack Gode, Gode”

Det gör jag också ibland, när jag verkligen är glad för något.

Så här kommer veckans


Tack Gode, Gode:


Carl-Einar var underbar!

Vi skrattade, och skrattade och skrattade. Jag fick en ljuvlig värk i käkarna och magen kändes mer vältränad än efter ett pass på Itrim.

Skickade ett SMS till goa K som jag var där med och tackade för att hon kommit på denna goda idé.

Hon svarade att den kvällen verkligen fått henne att inse vikten av knipövningar!


Innan käkade vi på En till Grek på Söder, där är är både prisvärt och trevligt.

 

Vi hade ingen som helst lust att gå runt och leta speciellt länge, vädret var faktiskt vidrigt. Blåst, fuktigt och någon minusgrad, det är INTE skönt.


Konstigt nog kände vi inte alls av den kylan när vi kom ut, då gick vi hela Östgötagatan fram till Skanstull. Ett gott skratt är som ett par mjuka vantar, ett par rediga långkalsonger och en hemstickad ylletröja, på en och samma gång.


Tack Gode, Gode, för glada skratt och kloka vänner!


Redan på dagen på fredan hade jag förstått att Modern inte alls mådde bra, men min syster tittade förbi hos dem då.  På lördagen var vi där, bror, syster och jag ett par timmar. Eller jag var först med Fadern och handlade, det är så med honom, att när Mamma blir dålig tappar han all förmåga och intresset för vardagliga saker som att sköta inköpen eller se till att de får mat.

Vi pysslade om Mamma efter bästa förmåga. Brodern ringde efter en jourläkare, jag såg till att det fanns mat till Pappa och med gemensamma krafter hjälpte vi Mamma på dass två gånger. Det är riktigt tungt och synnerligen bökigt!


Tack Gode, Gode för hemtjänsten och de tappra kvinnor och män som jobbar där!


Och det är en märklig känsla, jag har ju hjälpt henne på dass förr, men detta var första gången jag varit tvungen att tvätta henne när även ”nummer två” landat i blöjan.


Tack Gode, Gode för engångshandskar av plast!


Men jag avslutade lördagen på ett synnerligen trevligt sätt, i synnerligen trevligt sällskap. Var inte hemma förrän vid ett på natten. Mätt, lite smått berusad och med en känsla av att vara en åtråvärd, ganska snygg och mycket omtyckt kvinna.


Tack Gode, Gode för gammal rostfri ”kärlek”!


Igår var det lite bättre med Mamma, doktorn gav henne lite starkare medicin för hjärtat och bannade henne lite för att hon slarvar med sina piller ibland. Så jag lät syster sköta dagens besök och umgicks bara med mig själv.

Åkte till Liljeholmen, för där vet jag att de nästan alltid har gula habanero. Det hade dom, förutom alla de andra sorterna.

 

De hade även lila brysselkål! Jag älskar brysselkål!

Jag vet att andra inte ens kan se dem utan att rynka på sina små näsor, men jag önskar att de skulle ge dem en chans till. Kanske   använda de så här i en lättstekt färgglad röra.


Eller bara halvera dem, steka dem med ingefära, vitlök, chili, salt och kanske lite, lite socker eller honung!


Tack Gode, Gode för härliga ingredienser och gott om tid i köket!


Det var så skönt att vara för sig själv en dag, att jag genast bestämde mig för att ta en ledig vardag, redan på fredag. Det är sista vardagen innan de börjar med stambytet. Jag tänker inte tala om det för De Gamle, utan bara ta en dag, för mig, mig och bara mig. Kanske jag inte gör något alls, kanske jag åker och tränar och simmar eller besöker den lilla tjejen med de starka nyporna som ger massage, eller helt enkelt grottar ner mig i grytorna hela dagen.

 

Tack Gode, Gode för att jag har så många semesterdagar och ett jobb som tillåter spontanledigt!


Och förstås:

Tack Gode, Gode för att det finns fantastiska läsare av mitt dravel, som är snälla mot mig och peppar när jag är ledsen, skrattar med mig när jag är glad och dessutom lämnar trevliga och kloka kommentarer så jag får veta vad ni tycker!


                                           Pussen då   !

 




 
 
Ama de casa

Ama de casa

14 januari 2013 15:51

Det finns så mycket att vara tacksam över. Jäg säger bara:

Tack Gode, Gode för din blogg!
:-)
Kram

http://amacasa.wordpress.com

Li-Lo

14 januari 2013 15:58

Söta Ama :)


Tack detsamma!

Kramkram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - 18 oktober 2019 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - 28 mars 2019 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - 18 februari 2019 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - 7 januari 2019 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards