kucke-li-lo

Alla inlägg den 21 maj 2010

Av Li-Lo - 21 maj 2010 15:15

Trivs jag så det bara tjongar om det!

Det är nog en mycket viktig del av att känna lycka. Att trivas där man bor.

Om jag går ut på min balkong och tittar åt vänster så ser jag hälften av vårt centrum. Hörnet på ett av de lokala sunkställena och dess uteservering, de som väntar på middan utanför pizzerian. Jag ser de som raskar in i spelbutiken med förväntan i steget.

   Vår (tror jag) unika och ganska spännande kombination av sushiställe och konditori och dess soliga uteservering är inom synhåll. Till den lilla guldsmedsbutiken är det inte direkt nån rush, men visst slinker en och annan in där. Själv har jag varit där två gånger, men den lille smale mannens intensiva intresse för mitt civilstånd, min ålder och min person gör att jag kanske vill ha sällskap omjag behöver gå dit igen.

   Dörrarna till ICA/posten öppnas och stängs oavbrutet de tolv timmar de har öppet. Där inne träffar man bekanta och småpratar mellan frysen och kaffehyllan eller kanske mellan köttdisken och frukt och grönt hörnet.

Personalen byts ständigt ut och känns som de blir yngre och yngre. Bara de två mörkhåriga finns kvar sen länge, en liten och gosigt rund, den andra smalare och tröttare för varje år. Utbudet är inte det roligaste men priserna okej. Godis affären lär vara till salu (igen), men kyrkan som för något år sen fick ett säte i det gamla gymmet verkar blomstra (kanske för att det varit blomhandel ännu tidigare?) I skyltfönstren (!) visas foton samt prov på varor från främmande land. Utanför spelas pingis och fikas till billig penning soliga dagar och kvällar.

   "Same same but different" säljer woktakeaway och biblioteket är fullt av utställningar, föredragskvällar och dessutom böcker.


Det jag inte ser finns förstås det också.


Torghandeln som öppnar i april varje år är efterlängtad. Bra priser, prutbara, extrapris på jordgubbar varma sommarkvällar innan de stänger. Bossen pratar obegriplig arbisksvenska, men är alltid trevlig och svarar exakt på vad han tror att man frågat, inte rätt så ofta men på ett trevligt sätt liksom..

Korvkiosken med gigantiska kebabtallrikar på nolltid, den lilla butiken dit jag springer om mamma behöver nya trosor  hemburna i en påse med en tjusig avklädd dam i siluhett som glädjer pappa. Färgglada tunikor, sladdriga byxor och budgetfoppas om man söker något utöver tanttrosor.


Och när maken behövde en bönematta, för den egna inte rymdes i packningen ilade jag snabbt till butiken brevid, självklart fanns en vackert röd där. Dessutom med inbyggd kompass, nån slags sportmodell för folk i farten? Skruvar, stekpannor, plastblommor, glasdelfiner och rekordeligt parfymerade tvättmedel finnes. Datareparationer samt flashning av mobil utföres i samma butik. En sunkkrog till, en "vi har öppet sent på kvällen och har lite av varje från alla världens länder i matväg" butik. Nyheten körskola. Godis och video, samt godis och tobak. Just det en liten servicebutik för fax, it och föra över pengar, samt självklart tre frisersalonger. (de ska jag återkomma till tror jag)

Apotek, krimskramsshop  och KONSUM!

   KONSUM inte billigt inte bäst, men våran kassörska....De som bott här sen de var barn påstår att hon alltid suttit i kassan. Det är bara butiken som bytit lokal ibland. Hon är inte ung, hon är inte snabb. Ändå väljer jag alltid hennes kassa. Hon är den enda kassörskan som tittat snällt på mig när jag packat klart min kasse och med sin alltid lika rara röst sagt: "Jaa, det gick ju bra det där" Fattar ni? Jag fick beröm för att jag packat min egen påse! Hon har alltid  ett vänligt ord på sina knallröda läppar, hon nickar med sitt lilla huvud där det svartfärgade håret är uppsatt i en virrvarrig knut. Alltid beredd att klämma till med en tia om hon inte hittar rätt pris, låta en betala "tag tre betala för två"-priset även om man tagit fel varumärke.


En KONSUM ängel!


Utöver detta rika shoppingutbud, finnes här underbara människor, härlig natur runt knuten och en och annan kul aktivitet.

Jag återkommer...

(Så här såg det ut i vintras, utanför min spaningsplats.)


   

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards