kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 28 februari 2012

Mitt liv som godsägare

Av Li-Lo - 28 februari 2012 15:17


Jag har faktiskt ägt ett hus!


Så här var det:

En nära vän till mig hade flyttat till Orrefors. Fler ur hennes familj hade också flyttat till dessa trakter. Vi åkte dit för att hälsa på när vi hade semester. Min äldsta var ett par månader, vi hade med oss pappans andra son, som väl var 6 år eller så.


Vi åkte runt lite hit och dit i trakterna. En dag såg vi ett hus till salu, vi spatserade väl runt lite och tittade innan vi ringde mäklaren och fick tillgång till insidan också.

Åh, vad vi tyckte det var fint! Gult med bruna knutar, två våningar och med två urgulliga förstukvistar (det hade varit ett tvåfamiljshus), stor tomt på över 3000 kvm.


I bottenplanet fanns ett rejält kök, badrum, ett stort och ett litet sovrum samt ett stort vardagsrum.

På övervåningen två stora sovrum, en liten toa och ett stort rum där trappan slutade, där kunde vi ha TV tills vidare, sen skulle det så klart barnen leka ystert där!


Huset kostade 220 000! Sagt och gjort vi ringde mäklaren Kennert (!) och sa att vi ville ha det, tömde kontot där jag satt in hans växelpengar under ett par månader (han hade torghandel, mina barns upphov).

Sen gick jag till telefonkiosken i Orrefors och ringde mina föräldrar och sa: Hej, jag har köpt ett hus! Vi flyttar till Småland i september.

Herreminje! Tänk om nån av mina ungar skulle göra så…


Vårt hus låg inte i Orrefors, utan i ett samhälle knappt en mil därifrån. I Gullaskruv!

I Gullaskruv fanns Bröderna Grönqvists Livs.

   I källaren tillverkade bröderna korv.

Isterband, små knubbiga prinskorvar, varmkorv och korvkaka bland annat. I övervåningen såldes mat sex dagar i veckan. På söndagarna ställdes kvällstidningen ut på trappen tillsammans med ett kassaskrin där man kunde stoppa ner sina slantar som betalning. Självklart kunde man också se till att få hem varor från Apoteket och Systembolaget.


Min lille gosse var i den åldern att han där lärde sig gå och börja prata under tiden vi bodde där.

När vi äntrat butiken, sprang han på sina små knubbiga ben fram till charkuteridisken, tryckte sina kletiga händer mot rutan och krävde kouv!

   Det fick han alltid, en bit falukorv eller en prinskorv att tugga på ingick i priserna.


Allt var lugnt och stillsamt, det hände aldrig någonting i detta lilla samhälle.

Mössen knaprade i väggarna, granntanten var mäkta upprörd över att jag kastade fälla och allt, så gjorde minsann inte hon.


Jag var tvungen att ta körkort för att det var så långt till allt. Det var ju bra, men det har jag inte använt till annat än att legitimera mig sen vi for därifrån. Det var liksom inte alls min grej det där med att köra bil.


Naturen i dessa trakter var inte heller något jag trivdes med. Skogen var alltför tät och landskapet för platt.

Vi bodde inte kvar så länge, ett drygt år sen sålde vi huset och flyttade till Rågsved.


Trots allt är jag glad att vi gjorde det, testade att bo på landet. På så sätt behöver jag inte gå och fundera över det är något för mig. Det är det inte!


Men balkongodling, det är nåt helt annat det! Det är minsann nåt för LiLo det. Den Bernodotterska familjen har minsann också fått tillökning, men vi har fått många, i olika färger och storlekar. Snart snart kommer det foton på våra bebisar, de ska allt få vara i fred lite till först!


                                  Pussen då   ! 




 
 
Ingen bild

Mikaela

28 februari 2012 16:16

Vill gratulera till tillökningen i denna nobla familj.
Har ju inte alls tid att sitta här och varken läsa eller skriva men kunde inte låta bli. Och det var väl använd tid. Fortsätter nu packa med ett leende på mina bittra läppar.
Och slogs av en tanke...visst var det du som bjöd in mig till bytesgruppen? Tänk vad mycket en FB-vän kan påverka ens liv! För tack vare den gruppen så blev jag inbjuden till en annan och via den hittade jag ett rum till oss hemlösa tills vi får flytta hem igen. Och så ska jag få gå på teater och restaurang vilket jag gläder mig åt så mycket.
Så kära Li-Lo, må solen lysa på dig och dina bebisar.
Jättekram

Li-Lo

28 februari 2012 20:02

Stackars Mikaela, du har inte haft tur alls du, förutom här då!
Joo, det var nog jag det och va bra att ni får tak över era huvuden.
Hälsa dottern och tacka för spännande inblickar i deras resa : )

Kramkram och måtte solen lysa på dig och dina flyttkartonger...

Ses snart

 
Ama de casa

Ama de casa

28 februari 2012 17:06

Klart man ska testa på! Jag är också uppvuxen i småbyar, men flyttade till "schtaaan" när jag började skolan. Var dock mycket i lilla Byske, eftersom vi hade hästarna och sommarstuga där :-)

Har du döpt dom än då, bäbisarna? ;-)

http://amacasa.wordpress.com

Li-Lo

28 februari 2012 19:59

Jag är uppvuxen på nästan-landet fast knappt två mil från Stockholm.
Nu är där ett ghetto om du frågar mig, större och större villor med mindre och mindre tomter...
De är så många ungarna så det får väl bli Älskling rakt över?

 
Ann-Sofi MATSAFARI

Ann-Sofi MATSAFARI

28 februari 2012 20:48

hihi vilken kul historia med erat husköp! helt rätt att flytta till Småland och vilket billigt pris på ett hus!!!

http://www.matsafari.matmolnet.se

Li-Lo

28 februari 2012 21:17

Ja, det kändes rätt då! Ja visst var det billigt, men det var rätt länge sen..
1900-talet : )

 
Hanna

Hanna

28 februari 2012 22:27

Gud vilken härlig grej att göra, att bara köpa ett hus sådär och få testa på! Körkort är vgäl bra att ha, var tvungen att ta mitt för att få komma in på min utbildning, fast deet var ju ganska bra, för det är så behändigt att ha. Fast när jag flyttar hemifrån så blir det nog inte så mycket bilkörande.
Balkongodling räcker gott och väl det! Ingen jobbig gräsmatta men ändå lite natur.
Kramar!

http://hannastankar.bloggplatsen.se

Li-Lo

29 februari 2012 09:46

Ja, det var en kul grej : )
Det blir inte så mycket ogräs i balkonglådor heller, det är en annan fördel!

 
Gun

Gun

29 februari 2012 06:58

Vad kul att ni provade på i alla fall, det ska man göra om man känner för det. Jag är född på landet och levde så tills jag var fem-sex år. Har härliga minnen från barndomen i den lilla byn och ibland kan jag känna längtan att prova igen. Bo på landet (men nära stan) med hund och katt, keramikverkstad, måla och teckna hela dagarna och ha det tyst och lugnt omkring mig. Måste bara vinna på triss först.

http://horni.blogg.se

Li-Lo

29 februari 2012 09:24

Visst är det bra att testa!
Jag kan väl känna att jag skulle BEHÖVA en sådan semesterbostad, men jag vill nog ha kvar lägenheten "mitt i smeten" också.
Glasveranda där man kan sitta och skriva och läsa eller bara glo ut på en vacker utsikt blir det här när vinsten kommer, å så förstås ett boende i Gambia där till : )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - 18 oktober 2019 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - 28 mars 2019 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - 18 februari 2019 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - 7 januari 2019 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards