kucke-li-lo

Alla inlägg den 8 februari 2011

Av Li-Lo - 8 februari 2011 20:23

Allt är inte som det ska med såna här gamla käringar, om de inte levt extremt sunt och genomtänkt, samt helt befriat från olyckor och annat som sliter på kroppen.(graviditeter, kroppsarbete och sånt)
Jag ska verkligen inte gnälla, men jag har en del irriterande krämpor.
 Det som stör mig mest och oftast är mina fötter, speciellt den vänstra.


Två gånger har jag opererat den för att bli av med hallux valgus (som verkligen inte kommer sig av högklackat eller spetsiga skor i mitt fall)
Ont i ryggen har jag i bland, just nu efter den där pinsamma vurpan. Ett knä är rensat från meniskslamsor och ja, det är lite smått och gott!

Men som sagt, foten är det jag verkligen inte gillar att ha ont i och den smärta som återkommer hela tiden. Den kan till och med göra ont när jag simmar!   
Min första kontakt med sjukvården angående den var på, jag tror det heter Ortopedhuset högst upp på Drottninggatan. Mina fötter är en smula bananformade, och då hade jag också en stor hallux-knöl.


 

Den lite äldre läkaren bad mig ta av skorna, tittade på mina fötter och utbrast " Det var väldigt konstiga fötter du har, hade du skenor som liten eller" med en antydan av avsmak och överlägsenhet i rösten.
Jag mumlade "nää" men kände mig lite illa berörd, eftersom jag själv alltid uppfattat mina fötter som fula.
Sen klagade han på mina skor, och när jag frågade huruvida det var lämpligt att vara barfota ibland fick jag ännu ett överlägset, stroppigt svar, att det skulle jag verkligen inte vara.

Dum som jag är, säger jag ändå "Va synd jag som dansar afrikansk dans, då är man ju barfota"
Varpå idioten svarar "Ja ja, är man dummare än tåget så!"   


Nåväl jag lät mig opereras, inte av honom, men faktiskt av en annan sur och gnällig kvinna den gång, som hade ont i halsen den dagen och blev skitsur när jag frågade henne något innan hon skulle sätta kniven i mig.

Det blev ganska bra trots hennes otrevlighet, men efter nåt år började det bli så mycket brosk att jag hela tiden fick köpa för stora skor, för att foten var så bred.

Nästa läkare, honom blev jag lite kär i. " Hej, det är min svägerska som rekommenderat dig" " Det var dumt, jag är inte så duktig!" sa han och plirade över sina illblå bensinstationsglasögon i dammodell!  Sen frågade han vem som gjort operationen, och när jag sa hennes namn, sa han "Man ska inte tala illa om de döda, men hon var verkligen ingen bra läkare"   

Genom honom fick jag remiss till nån slags klinik som mest utförde plastikoperationer, kändes konstigt att sitta där i  väntrummet och läsa prislistan på gummituttar och annat.
Den gick bra förutom att de glömde nån trådsnutt som gav en himla värk när den inflammerade fossingen, men det gick över.
Ont har jag haft till och från ,olika skoinlägg har jag testat. jag har varit hos kiropraktor och en fotvårdare som artikulerade foten!

Det sista året har jag gått till Stockholm College of Osteopathic Medicine ungefär en gång i månaden.

Det jag gillar med detta är självklart att det gör mindre ont i foten än förr.

Men mest gillar jag deras syn  på kroppen och smärtor, de är faktiskt övertygade om att allting i en människas kropp hänger ihop!!!!
Jag tycker själv att det är så jävla uppenbart att smärtor i nacken, kan komma från ryggen, likväl som att mina smärtor i foten kan komma från höften och kanske till och med från det nyckelben jag bröt för ungefär halva livet sen.
De kollar alltid vissa saker, har alltid tid att "korrigera" även annat en just den lilla kroppsdel som smärtan sitter i. Inget de gör är smärtsamt, jag kan vara lite trött och öm efteråt. Jag gick massor  barfota i somras och jag kan ha en del skor utan inlägg.

Jag ser på deras hemsida att de just nu har gratis konsultation, och är det någon läsare i stan som har nåt ni inte får bukt med i smärtväg, så...


Give it a try!
Nu ska jag ställa mig på dessa konstiga fötter och ta hand om disk och tvätt.


Pussen då   !

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards