kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 24 februari 2016

Gör vad jag kan

Av Li-Lo - 24 februari 2016 11:17



Jag försöker verkligen göra allt jag kan för att må bra i livet.

Visst finns det förbannat sega uppförsbackar, för korta helger och för många måndagsmornar. Det finns tunga bakslag och bekymmer för släkt och vänner att ta sig igenom.

Träningen är en sak som jag motvilligt måste erkänna är en sådan sak, som fast jag tycker den är rätt trist får mig att må bättre.


Att försöka lära mig något nytt, helt nytt, är en annan.

Jag håller just nu på att försöka lära mig att förstå och prata lite swahili! Varför? Eeeeh… Jaa, det är ett stort språk till exempel, uppåt 50 miljoner personer pratar det. Jag tycker om hur det låter och jag har hittat bra grejer på Youtube att lära mig från.

Ambitionen är inte alls att lära mig flytande, men att kunna några fraser och förstå lite, lite. Först kändes det som om ingenting alls fastnade, men till min glada förvåning har det fastnat ett och annat med lite nötande.


Sen samlar jag på saker som gör mig glad. Eller snarare jag tillåter mig att bli glad av små saker. Media bjuder på en del.

 

... har knappt hämtat mig! De KAN alltså bli dyrare, inget är bestämt, men visst är det en CHOCK!


Den här informationen..


 

i ett recept kändes lite, lite, lite överflödig?


Samtalen med de som ringer till mitt jobb bjuder på andra. Som den extremt kloka personen jag hade i örat i går och som jag härmed citerar.


"Bristen på kunskap i vårt samhälle är skrämmande, men vill man tala med någon som verkligen vet och kan saker, ska man tala med en växeltelefonist. Längre upp i organisationen kan man sällan speciellt mycket"


Där satt den och jag var snabb att skriva ner det, minsann!


Sen kan jag bli väldigt glad av lite ”elaka saker”. Jag är nog inte ensam om att tycka det är otroligt kul med så kallade överkamningar? Speciellt när de omsorgsfullt ditlagda stråna blåser loss..


 

Eller när en tupé halkat snett?

Igår såg jag något helt nytt i samma genre.


Väntandes på tunnelbanan ser jag en man hastigt ila förbi, så hastigt att han var tvungen att höja sin hand för att trycka fast sin LÖSPOLISONG som höll på att fladdra loss där han for fram!


Alltså!!! Löspolisong!

Jag var i princip euforisk hela kvällen och blir lite lätte glädjefnoskig fortfarande när jag tänker på att jag fått se detta.

Det kan verkligen inte vara speciellt många förunnat och jag märkte inte att någon annan såg det. Jag känner mig nästan som en av få utvalda!



Och så mat, förstås! God och helst färgglad och vacker ska den  vara…


 

Här har jag gjort pulled pork, fast med asiatisk kryddning. Fräst grönsaker och blandat ihop det sen!


                      Pussen då    !




 
 
Ama de casa

Ama de casa

24 februari 2016 18:06

Hjälp! Jag har fortfarande inte hämtat mig från chocken! Men tur ändå att det var plastpåsar... Jag kan alltså fortsätta att hyperventilera i min papperspåse till samma kostnad som förut... :-)

http://amacasa.wordpress.com

Li-Lo

24 februari 2016 19:01

Hahaha!
Det var verkligen tur, för jag antar att det kom som något av en chock att man ska ta bort kärnan innan man gör mangosmoothie :)

Kramkram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - 18 oktober 2019 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - 28 mars 2019 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - 18 februari 2019 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - 7 januari 2019 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards