kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 25 september 2013

Reaktionär så ini bäng

Av Li-Lo - 25 september 2013 15:15


Jupp det är jag emellanåt. I alla fall när det gäller vissa saker.


Jag retar mig mycket på reklam ibland.

Bland annat har jag mer eller mindre slutat helt att handla på Kicks efter det att de började med reklamen där deras extremt fånigt overkligt långa och smala kvinnor får typ dåndimpen när deras nagellack ramlar i golvet.


Sen har vi Åhléns….


En gång i tiden var det ett av de mesta naturliga ställena att gå till om jag behövde ”något”.  Redan som liten jänta fick man åka med modern till Skanstull, kliva av bussen och gå över gatan för att göra inköp av saker på Åhlén och Holm.


 

Det fanns bra, billiga, praktiska vardagssaker utan onödigt prål och pynt. Deras frottéhanddukar var magiska, jag tror jag kastade dem nyligen, de jag köpte innan jag fyllt 20.


Jag känner inte igen den kedjan längre, framför allt inte deras varuhus i centrala Stockholm.


Man kan definitivt inte träda in i det från gatuplan, då riskerar man att kvävas av parfymdoft. Lyckas man hålla andan, finns fortfarande risken att någon av de hårdsminkade, plastliknande personerna anfaller dig när du går för att komma till rulltrapporna och i värsta fall ger dej en pappersremsa som stinker.


Eller ännu värre tänk om hon från deras senaste reklam står där och säger saker som:


"Det roligaste med målade naglar är att man kan göra ett modestatement med väldigt enkla medel"!!!!


Jag vill inte ens tänka på deras klädavdelning, eller klädavdelningar. Vad är det för jädra trams? Att sortera kläder efter vem som tillverkat dem? Va?


Om jag letar efter säg tillexempel en jacka, så vet jag om jag vill ha en lång, kort, varm, tunn och kanske vilken färg jag vill ha. Inte fasen har jag nån gång i förväg funderat över vilket företag som tillverkat den.


I höst har de öppnat ett café, i gatuplan, bland all parfym! Men snälla! Hur kan någon vilja sitta där och samtidigt stoppa något i munnen?


Tacka vet jag fiket på gamla ”Ålle” vid Skanstull!

Där kunde man köpa ett par jeans, som var ett par jeans och inget annat. Behövde man en frottéhandduk, så köpte man den utan att veta vad företaget som gjort den hette, men som sagt, höll, det gjorde den.

Man kunde få ett glas saft när mamma och moster fikade (självklart delade de på ett fikabröd) och tröttnade man innan de var klara kunde man få en tjugofemöring och rida på den ljusbruna mekaniska hästen med ”kobojsadel”.

Förresten fick man kaffe i kopp och inte en pappersmugg med hålförsett plastlock, och man SATT STILL när man drack det.


Där kunde man även ringa i automaten för en tioöring, länge, långt efter det på alla andra ställen höjts till tjugofem öre.


Det var faktiskt bättre förr!



                                   Pussen då   !




 
 
Fatou

Fatou

25 september 2013 15:26

Ja, som du lägger fram det så var vissa saker onekligen bättre förr. De där affärerna (eller Botiquerna, som det kanske heter?) är nog inte till för såna som oss, gissar jag. Då måste man nog ha mer deg i plånboken och jag tänker att det är ju väldigt kladdigt med en massa deg i plånboken, så jag nöjer mig med lite småskrammel som nog inte ens räcker till påsarna i dessa affärer...

http://fatou.se

Li-Lo

25 september 2013 15:32

Klart jag har rätt :)

Men jag undrar också, vart sjutton man ska gå om man bara behöver "något"...

Deg i börsen verkar kletigt, kan det vara därför man hittade på kontokort??

 
Ingen bild

Eeva

25 september 2013 16:54

Älskar dina texter, puss!

Li-Lo

25 september 2013 19:55

Go-Eeva, du är för gullig! pöss

 
Ama de casa

Ama de casa

25 september 2013 19:20

Jag kan bara hålla med jag. Det där med märkeskläder har jag aldrig begripit mig på.

http://amacasa.wordpress.com

Li-Lo

25 september 2013 19:56

Härligt att du håller med, det främjar säkert tillfrisknandet :)

 
Ingen bild

Linnea

25 september 2013 21:24

Kolla jättegärna in på min bloppis: http://linneaasbloppis.tictail.com :)

 
Hanna

Hanna

26 september 2013 11:36

De har följt med sin tid i varje fall Åhlens.. För idag så skall du ju inhandla massa onödiga ting bara för inhandlades skull eftersom vi har blivit ilurade att vi blir lyckliga av att spendera pengar. Hm.

Det där med parfymen tycker jag är jättejobbigt, jag kan reagera bara jag är för nära någon med mycket parfym så jag förstår verkligen inte vitsen med att ha så tjockt med parfym i luften inne i en affär att det knappt går att se till andra sidan rummet!


Kramar

http://tankarofhanna.wordpress.com

Li-Lo

26 september 2013 18:51

Ja inte lyckas de få mig att spendera i alla fall..
Visst kan man tokkräkas på konsumtionssamhället?

Nä, jag fattar inte hell
er grejen med detta överdrivna parfymerande, det stinker långt ut på gatan, inte min grej alls. Och tänk! Fast jag i princip aldrig använder annat än tvål och en mild deo, var det nyligen en man som sa till mig att jag luktar gott ;)

Kramkram

 
Baronessan

Baronessan

26 september 2013 23:23

Fy fan för reklam! Apropå det var bättre förr så hittade jag en rolig reklam med Thor Modéen: http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?autostart=true&movieid=379 Fast det kräver ju att man gillar den gubben :)

http://viskning.bloggspot.com

Li-Lo

27 september 2013 10:52

Ja, reklam kan verkligen vara vidrig!

Filmen var kul, även om Thor inte är min absoluta favorit

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - 18 oktober 2019 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - 28 mars 2019 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - 18 februari 2019 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - 7 januari 2019 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards