kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 2 mars 2012

Färgglad mat!

Av Li-Lo - 2 mars 2012 15:01

Men först lite intressant och viktig information som jag är övertygad om att ni förmodligen blir väldigt glada över satt få ta del av   

När jag var liten (mitten på 1900-talet) använde vi inte orange för att beskriva färgen på till exempel ett apelsinskal.

Brandgul! hette det och förresten hette det inte Rosa heller utan Skärt!

Nåväl här om dagen ville jag äta Brandgul mat, så här kommer mitt recept på


Brandgul kyckling

 

5-6 kycklingfiléer i kuber 2x2cm?

1 gul lök hackad

3 vitlöksklyftor finhackade

1 apelsin rasp av skalet, samt saften (gillar ni frukt i maten så skär filéer eller småbitar och lägg på sist)

2 morötter delade på längden, skivade ca 5 mm

½ Butternut Pumpa i tärningar

1 förpackning frusna sojabönor skalade

En liten burk kokosmjölk

2 cm ingefära riven el finhackad

Lite grönt från en purjo smala strimlor

En manstumnagelstor bit av en röd habanero (jag lät min koka med hel)

Lite färsk koriander

2-3 tsk Berberepeppar

Salt, peppar

2-3 msk Ljus soja


Fräs pippin med berberepeppar för smak och färg.

Ös på med lök, vitlök, morötter, kryddor och fräs lite till.

Häll på apelsinsaft, soja, kokosmjölk och lite vatten om det behövs.

Ner med pumpa och apelsinrasp.

Koka tills det är nästan klart då får sojabönor, purjo och hälften av koriandern puttra med.


Servera med ris när det är klart, lägg lite koriander och eventuellt apelsin uppepå den färdiga grytan så blir det snyggt och inte bara gott!


Se där, ett litet tips till helgen, tyvärr fotade jag inte det hela..men så här ser berberepeppar ut

  jag köper min i Hötorgshallen. Och har ni inte använt butternut, så

                                     ser den ut så. Det finns nästan överallt..


     


                              Trevlig helg och pussen då   !

















 
 
Ama de casa

Ama de casa

2 mars 2012 16:06

Låter jättegott! Men? Inget foto? Vad är du för en bloggare egentligen... ;-)

http://amacasa.wordpress.com

Li-Lo

2 mars 2012 19:15

Hahaha, vi hinner ju alltid äta upp innan jag kommer åt att fota : )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - 18 oktober 2019 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - 28 mars 2019 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - 18 februari 2019 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - 7 januari 2019 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards