kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 16 februari 2012

Reklam

Av Li-Lo - 16 februari 2012 13:52

Som ska försöka ge oss köplust och att göra oss allmänt osäkra på oss själva!

Jag kan verkligen bli irriterad av hur vissa personer kan liksom sätta sig över andra och anse att deras sätt att tänka, tycka, klä sig och så vidare är RÄTT.


Såg en reklam i går, där Martina Bonnier vill få oss att köpa handväskor. Troligen är hon känd för ”sin goda smak” och kanske till och med genuina ”kunskap” om vad som är det rätta för en kvinna.


Hur som helst, vilka kvalifikationer hon än har så sitter idioten där och säger:


”Ett FEL som många kvinnor gör..”    

              

Vem fan är hon att tal om vad som är rätt och fel när jag vill tjacka nåt att bära matlådan, mina läsglasögon och pluskan i?


Så här skriver man på Åhléns hemsida:


”Dessutom vill hon tipsa om att satsa på saker som verkligen förenklar vardagen. Att till exempel ha snygga strumpor gör det betydligt lättare när man ska klä sig klockan sju på morgonen, förtydligar Martina”


Tack så jävla mycket Martina!

Jättebra, då vet jag!  Min vardag är numera så enkel och lätt när jag har köpt ”Snygga strumpor” istället för tubisarna från ICA.


Att jag fortfarande har svårt att få ekonomin att gå ihop, att jag måste fundera ut middagsmat och laga den varje dag, att jag oroar mig för min son, mina föräldrar och faktiskt även för tillståndet i världen.


Det känns som bortblåst nu efter detta underbara tips!


I filmen kommer hon också med den revolutionerade nyheten att man KAN ha en liten väska i den stora! Hon delger oss också att man KAN ha kuvertväska även dagtid!!!!


Allt sånt här gör mig faktiskt redigt förbannad!   

Det är sådant som får kvinnor att tro att de måste anpassa hur de ser ut, vad de har på sig och hur de uppträder för att för att vara rätt.

Och framför allt att någon annan vet bättre än de själva, vad de ska ha på sig, bära sin matlåda i eller vilken färg de ska sminka sig i!


Tänk om det är så att jag vill:

Ha joggingbyxa   och knytblus    samtidigt?


Köpa en orange väska till mina gröna kläder?


Exponera mina ludna, krumma små ben i en kortkort prickig kjol   och ha en randig kaftan till det?

Eller rent av måla mina läppar i orange så att det flyter ut i rynkorna jag har runt truten?


Inte fan vore det snyggt, men att nån självutnämnd pappskalle ska säga att det är FEL, nä vet du vad, det köper jag inte!


Blir fan i mej tvungen att lyssna på Monica Törnell igen för att sluta vara arg!




                      Men er är jag inte alls på, pussen då   !


 
 
Ingen bild

Lotta

16 februari 2012 17:07

Jag blir mest nyfiken. Vad är det blir lättare med påklädningen på morgonen om man har snygga strumpor? Och vad är det som är svårt med påklädningen om man inte har ett funktionhinder av nåt slag? Blir man så jätteledsen om strumporna är fula så att man får svårare att klä på sig av det? Finns det forskning som styrker det här?

Li-Lo

16 februari 2012 19:03

Och varför just klockan sju?
Jag brukar klä på mig runt halv sju, är det något annat som gör allting lättare vid den tiden, snygga trosor, halsduk eller?
Hon är ju en IKON enligt hemsidan, så hon har nog forskat, det tror jag!
Sådana här hemligheter är väl förborgade, det är vad jag tror, IKONER vet, vi andra får nöja oss med smulor ur deras visdomskaka..

 
Ingen bild

Mikaela

16 februari 2012 22:57

Vet inte om jag har något existensberättigande, iaf inte som kvinna. Jag använder ryggsäck, går med den tills den är för sliten och letar sedan förtvivlat efter en som uppfyller mina krav. Strumor, dvs sockor får jag oftast av en knallekompis, glada färger och mönster, köper en del enfärgade och har aldrig reflekterat över vilka som underlättar livet för mig. Kanske är det för att jag oftast är på väg till bussen klockan sju och då är det ju redan kört, för sent för den perfekta outfitspådrgningen. Och skulle jag hålla på att byta väska jämt så skulle jag aldrig har allt med mig som jag går och bär på. Räcker att jag måste byta jacka några gånger varje år och då måste anstränga mig för att komma i håg busskort och annat. Undrar om den där kvinnan känner sig stolt över det hon gör på jobbet? Det gör jag ganska ofta trots mina antagligen i hennes ögon smaklösa strumpor. Nu går jag och lägger mig innan jag har fyllt hela sidan med svammel.

Godnattpuss på er.

Li-Lo

17 februari 2012 10:06

Vi är tack och lov en hel del som inte når upp till hennes "standard". Men som sagt jag gör nytta på mitt jobb, är övertygad om att du också gör det.
Det mest skrämmande är väl att en person som hon säkert också tycker att hon gör det?

Själv blir jag bara mer och mer förbryllad över hennes tips om enklare vardag, det har gjort det så mycket svårare för mig : )

 
Ingen bild

susanne

17 februari 2012 09:01

Ouuuppsssss!
"Hör" Du mej?
Står nämligen i skamvrån med dumstruten på!
Råkade bli en prickig strumpa å en randig idag!(Gässssp)
Och där går väl gränsen kan jag tro...
Okej, står väl kvar da.

Li-Lo

17 februari 2012 09:52

Du får komma ut! Jag tycker att Martina ska ställa sig där istället : )
Pappskalle!

 
Ama de casa

Ama de casa

17 februari 2012 10:30

Jag hör till dom (om det nu finns nån fler?) som tycker att handväskor är jobbiga, kläder är ett nödvändigt ont, och att det viktigaste med strumpor är att det finns nån "plutt" på dom som gör det möjligt att sortera ihop den med den andra (med en likadan plutt (förhoppningsvis))
Men det jag kan tycka är tråkigt är att min "nya" tröja finns med på fem år gamla bilder...
:-)

http://amacasa.wordpress.com

Li-Lo

17 februari 2012 10:37

Väska vill jag nog ha och jag är intresserad av att kläderna har rätt färg, det kan jag erkänna.
Gamla kläder känns som nya bara man trivs i dom?
Men du! Jag VET att det är fredag, även om jag inte varit hos dig idag, så du kanske kan kila ner till marknaden elller be Anders?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - 18 oktober 2019 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - 28 mars 2019 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - 18 februari 2019 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - 7 januari 2019 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards