kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 10 juli 2011

Nu har vi firat Min Syster.

Av Li-Lo - 10 juli 2011 13:22


Som vanligt var logistiken för att alla skulle ta sig dit totalt förvirrad.

Vid ett tillfälle hade jag sex ungdomar i lägenheten, två skulle duscha och byta om, men deras kläder var i bil som vi lite tappat kontrollen över.  Det slutade med att jag sa ”duscha, sitt i handdukarna och vänta så länge”

Bilen med kläderna kom, men gossen fick själv gå ut på gården i sin handduk för att hämta vad han skulle ha. Han har aldrig varit här förut, så vi stod där och såg honom iförd endast en handduk runt midjan gå in i fel port!

Visste inte om jag skulle vara tvungen att stanna hemma och packa flyttkartonger, men som tur var upptäckte han sitt misstag innan han slet upp någon främmande dörr.

Till slut kom alla iväg, melonerna inräknade   


Det var ett minglande och blandande och därtill en knepig tipspromenad. Att nämna vem som kom på delad första plats av uppåt 60 deltagare känns lite onödigt?

Vilket pris jag fick sen! Ett riktigt” every woman must have”

 



Någonstans kände jag innan, att jag faktiskt inte har varit eller är något vidare bra på att tala om för henne att hon är en viktig person i mitt liv.


Så jag tog faktiskt och skrev ett kort tal!


Ni får läsa det,


”Jag har en Storasyrra också.  Ofta sa jag så. Alla mina jämnåriga visste ju vilka mina storebrorsor var. Kaxiga, flörtiga G och blyga men jätteroliga R.

Stora syrran däremot, hon var liksom mest stor och ganska gammal, tyckte både jag och mina kompisar. Inte speciellt kaxig eller jätterolig och som tur var flörtade hon inte med mina kompisar heller!

Storasyrran, hon bara fanns där i vardagen, medlade i våra eviga bråk, fick väl nog av det ibland, antar jag eftersom hålet efter sopborsten hon kastade blev rätt stort.

Ändå var hon ”den som lät mig följa med”:

Till hennes tjejkompisar, på resa till Stora Storasyrran på Västkusten, till mina första Gärdesfester och demonstrationer.

Man kan lära sig mycket genom en tunn masonitvägg!

Jag lärde mig till exempel att uppskatta musik: Ola and the Janglers, Tages, Stones, Beatles och Jimi Hendrix till exempel.

Ganska länge var det så, att Storasyrran bara fanns där, så självklar att jag tog de för givet. Inte förrän i vuxen ålder fattade jag att det inte alls är så.

Det är inte alls ALLA Storasyrror som släpar med sig en lillgammal, både näs- och envis lillasyrra hit och dit. Inte alla Storasyrror får en att känna sig både välkommen och delaktig i hennes liv, även när hon bildat egen familj.

Jag är säker på att INGEN ANNAN Storasyrra är lika bra på att alltid köpa den exakt rätta generösa presenten när någon ska firas.

Jag har insett att det finns Storasyrror som inte alls ställer upp, lyssnar och kommer med genuint kloka råd när livet krånglar för lillasyrran. Det finns Storasyrror som inte ens försöker gilla ens val av partner, eller ens sina syskonbarn.

Men min Storasyrra hon gör allt det där, och hon gör det dessutom BRA.

Och hon är faktiskt visst rolig, även om jag inte fattade det då. Och att bevara sin integritet i vår röriga familj och samtidigt lyckas kombinera det med värme och mod, DET är verkligen kaxigt. Och konstigt nog är hon inte det minsta gammal nuförtiden heller!

Tack Storasyrran för allt du gjort för mig

Tack för att du finns och för att jag på ännu ett trevligt kalas hos er får chansen att säga:

Min Storasyrra, din lillasyrra: She loves you, yeah, yeah, yeah!”


och titta på bilder,


 

Själva Storsyrran!


                                             


jag är alldeles för trött efter att ha festat till halv två på natten, phuuu!


 
 
britta

britta

10 juli 2011 14:35

Vilket fint tal till en storasyster och det verkar som om hon förtjänar det. Du har rätt i att vi ofta glömmer att tala om hur mycket personerna runt om oss betyder. Fint att du tänkte på det. Jag ska låna ditt initiativ och skriva ett fint e-post till min storasyster även hon är värd att få höra vad hon har betytt.

http://brittasblogg.wordpress.com

Li-Lo

10 juli 2011 15:10

Ja, det är lätt att glömma bort. Tur att vi minns det ibland i alla fall.
Jag har läst "som en blomma på månen" nu, jag vann ju den hos Fatou.
Åh, va fin den är och du skriver så fint till dina barn där, kram

 
Gun

Gun

10 juli 2011 16:11

Oj vilket fint tal till din storasyrra, hon verkar vara en underbar person. Ser snäll och glad ut också. Grattis till henne! :)

http://horni.blogg.se

Li-Lo

10 juli 2011 17:01

Tack, jaa hon är faktiskt enormt snäll och klok därtill.
Tur jag har som har en sån : )

 
Ingen bild

susanne

10 juli 2011 19:06

Lyckosar är vi med "stora" syrra/brorsa!!
Nu har Du gjort det igen...huvudet på spiken! Går ner till brorsan imorrn å kramar honom liiiite mer än vanligt!!!

Li-Lo

10 juli 2011 19:55

Det tycker jag du ska göra!

 
Ingen bild

Barbro

11 juli 2011 21:59

Ops sicket tal till Riggan --- det förtjänar hon hälsa o gratta :) kram

Li-Lo

12 juli 2011 09:08

Jaa, det gör hon kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - 18 oktober 2019 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - 28 mars 2019 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - 18 februari 2019 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - 7 januari 2019 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards