kucke-li-lo

Alla inlägg under maj 2011

Av Li-Lo - 11 maj 2011 14:29


på sommarvädret alltså.


Så här ska det bli till helgen, enligt den norska hemsidan jag brukar konsultera för att få koll på sådant.


    



Sicken jäkla tur att jag inte har burit ut mina chili- och tomatbebisar ännu.

Nyss fick jag löfte om att få en korianderplanta av en av tjejerna som städar här, det har jag inte testat att krukodla förut.

Det kan ju bero på att jag verkligen inte tyckt om smaken alls förut, men Momas recept på Green seasoning fick mej att vilja ge denna krydda en chans till.


Nu är jag fast, tungt beroende efter bara en enda gång!

Tur att det går att få tag på fin och billig nu när vår torghandel äntligen öppnat igen. Där kan jag få en superfräsch knippa för 15-20 spänn!


För övrigt känner jag att (precis som alla andra år) det verkligen inte behövs en endaste liten kruka eller planta till.

Vet man ju hur det blir med det, ni minns väl förra sommaren med alla bittra tomater som svämmade över! Men fina var dom, och hej! va stolt Make var när han kunde dela ut till vänner och familj   

    

Pussen då   !


Av Li-Lo - 10 maj 2011 20:12

För han har tagit "studenten"!


Den här gossen alltså    !


Han har läst in en barnskötarutbildning på distans, samtidigt som han jobbat heltid som resurs på skola och fritids!


Jag lyfter hatten och hurrar för min Mambo-son  


Hipp, hipp HURRA, hipp, hipp HURRAAAAAAAAAAAAAA!


Bra jobbat, grabben!

  


Av Li-Lo - 10 maj 2011 13:53


Eller vad tror ni?

Om en liten vecka eller så borde jag väl få chansen om nu solen

  


 fortsätter att vara så generös mot oss.

Jag vill börja bada, det är verkligen dags nu, suget börjar bli  enormt!


Det är inte så att jag till varje pris ska i vattnet, utan det ska vara lite, lite varmt och så ska det vara fint och varmt i luften.

Jag har gärna sällskap av någon annan som verkligen uppskattar att simma ute. Till exempel Carin eller Bad-Karin, de två är nog mina allra bästa badkompisar.


Carin är min urgulliga, underbart knasiga svägerska.

Den bästa av den sorten man kan ha PLUS att hon aldrig tackar nej till ett dopp eller en simtur.     



Bad-Karin är en före detta arbetskamrat, till henne kan jag ringa med frågan:

”Ska vi inte åka och bada”  nio gånger av tio svarar hon:

”Jo, det ska vi!”


Carin och jag badar oftast i Östersjön i närheten av deras stuga på Lisö, men även andra vatten har minsann fått äran att omsluta våra kroppar.

Ett år när det var väldigt mycket alger (fy farao vad det är äckligt!) tog vi oss till ett gammalt kalkbrott. Att simma där var speciellt, helt klart vatten, inga växter alls. Jo några små granar och taninga bladlösa björkar!

De kritvita raka väggarna gav ett speciellt sken och själva ”stranden” var den gamla cementerade rampen där lastbilarna en gång kört upp och ner i brottet.

Klarälven har vi simmat i när det var över tjugo grader varmt, mäktigt att känna hur lätt man hade kunna flyta ner mot Karlstad om man bara lät strömmen föra iväg kroppen.



Bad-Karin och jag simmar lite här och där.

Hon har bil, så ibland är hon snäll och kör oss till härliga platser. Tillsammans med henne klarar jag av att ligga länge i solen och njuta, kanske för att vi oftast lägger oss så nära vattnet att vi likt sälar bara kan vältra oss ner i svalkan när det blir för hett?

Såna gånger har vi gott fika och mackor med oss, annars är jag lika nöjd med att bara flänga iväg på cykeln för ett kvällsdopp i närheten.

 Det är simmandet, doppandet, den ljuvliga känslan när svalt vatten omsluter kroppen jag vill åt.

   Här frustar Bad-Karin i september förra året!


Jag höll alldeles på att glömma bort en annan trogen simvän!

Min hundkompis Flizan , som hoppar och frustar precis lika bra som jag i vattnet. Jag brukar dock sällan ha gummiboll i munnen!


  här badar hon i snö, det gör jag ICKE!


Kära Make då?

Tjaa, det har hänt att han snällt traskat med mej, suttit lät generad och tittat på hur jag frustat runt i vattnet.

Jag tror inte han är något vidare på att simma, själv säger han förnärmat att han visst kan simma. ”Jag vet bara inte hur man vänder”!


Inte troligt att jag låter honom doppa sig, i alla fall inte i havet, jag vill ju faktiskt ha min kära Make...


Pussen då   !




Av Li-Lo - 8 maj 2011 21:44



Jag har inte ens som tonåring varit en som sover länge.

Jag minns däremot en kompis jag hade på högstadiet, hon kunde sova hon.  De dagar vi hade skola brukade hon sova fram till lunchrasten, då kom hon till plugget, käkade, stod i rökrutan tills det ringde in, sen kilade hon hem och sussade igen.

Det hände att jag sov hos henne, att vakna där vid 8-9 tiden innebar en lååång väntan på att få gå upp och äntligen äta frukost. Hennes gamla serietidningar kunde jag fram och baklänges, jag lovar!


Alltså var jag som vanligt uppe med tuppen igår, eller snarare med kära Make, som inte heller sover så länge.


Frukost med varma croissanter (förbakade, från Lidl). Mums!


Sen fick jag för mig att ta en brottningsmatch med en fikus.  Oh, my god! Trots envist motstretande fick jag in den rackaren i badrummet och ner i badkaret.  

Att duscha och ta hand om nederdelen gick hyfsat bra, men sen kände jag att jag var tvungen att klippa till den jäkeln för att det skulle kunna bli en bra fortsättning.


Nu får vi se, ibland kan det bli väldigt hängigt och tjurigt efter en sådan behandling, men jag vet minsann att det behövs och känns bättre efteråt.

 


Vårmarknad i Tullinge var nästa projekt.

Tullinge centrum är inte en vacker plats. Alls!

Men min fina brorsdotter lös upp som en sol    när jag och syster kom för att hälsa på och se vad hon hade att erbjuda.

Vilka fina saker hon syr!

Nallar, andra gosedjur, kuddar, skallror, tofflor och hakklappar bland annat. Jag fick en jättegullig liten pingvinnyckelring  !


På vägen hem stötte jag ihop med två gamla vänner. De var på väg att ta en öl i solen på Skanskvarn och jag hängde på.  Det där med att sitta och mysa med en kall öl i solen är verkligen härligt, och jag gillar verkligen såna där spontanmöten, de kan vara mycket roligare än noggrant planerade träffar.        


Men herre min je, vad trött jag blev!

Vid 18 var jag hemma och det fanns inte en janne att jag skulle börja laga mat, det blev korvkiosken!

Lyckades hålla mig vaken till 23 , men sen var det kört, gonatt!


Snabbstädning hemmavid ”I do the dammsugering and You do the moppering” samma arbetsfördelning som kära Make bestämde när vi träffades gäller än!


Systerdotter T som jag i princip är jämngammal med ringde och börjar bli orolig för sitt 50-års kalas till sommaren. Men precis som hon kom och hjälpte mig med mitt, kommer jag att resa till Västkusten i god tid och hjälpa henne.  Så jag lovade att det kommer gå bra och bli ett jättefint kalas, såklart.

Mycket bättre än att ge varandra presenter!

Så endera dagen ska jag boka tågresa, kommer ta några dagar innan, då jag hoppas få lite tid att simma i havet och umgås med alla gullungar där nere.


De Gamle måste ju tas om hand lite även denna veckända, jag har lagat mat.

Försöker hinna med att laga två rätter så att de har.

Innan jag for hem tog vi en sväng ner till Syster, där var fullt av ungar och självklart måste väl gammelmoster också få en isglass? Det var årets första och riktigt, riktigt gott!

En stillsam hemmakväll med ugnsstekta lammgrytbitar och en risgryta, bra och enkel mat, lätt att gör mycket av och gott i matlåda!


Så blir det en liten arbetsvecka igen, jaja, det är ju så det håller på…



Pussen då   !



Av Li-Lo - 6 maj 2011 17:12

 Allmänna funderingar om delar av sånt som mitt lilla söta huvud är fullt utav:



I morse hade jag alldeles själv satt in hörlurar i lurarna för att kunna lyssna på musik, ändå märker jag hur jag plötsligt har min hand en centimeter från örat för att försöka klia mig däruti.

Diskret kliar jag mig då i stället på halsen trots att det inte fanns tillstymmelse till klåda där!


Jag minns också när mobilen var av enklare modell (även om de under 25 som ser den jag har idag knappast tror att det är möjligt)

 

Ringsignalerna var inte så många, vi var många som hade samma. Så fort signalen ljöd i tunnelbanan eller på en buss var vi ett antal personer som började rota i fickor och väskor. Av alla rotare var det en enda som avspänt svarade i sin lur, vi andra gjorde vårt bästa för att hitta något annat att obesvärat ta fram och avspänt se ut som om det var just det vi hade letat efter.




Sen har säkert alla (eller åtminstone vi som bor där de finns) spänt ögonen i någon så kallad kändis och undrat vem det är och varför hon eller han inte hälsar när man är så säker på att man känner personen.

Undrar om samma sak händer dem? Alltså om tillexempel han Persbrandt ilsket glor på något nyhetsankare eller någon annan kändis och undrar varför han eller hon är så stroppig?


Till min arbetsplats ringde en person nyss och sa ”Hej, jag ringer från Realtime”

Vem är det som hittar på alla jäkla företagsnamn? Vilken tid skulle det annars kunna ha varit?

Hittipå-tiden? Dåtiden, framtiden eller vad?


Apropå min arbetsplats:

Vi fick nyss ett nyss internt chattsystem, ganska likt MSN. Men på en seriös myndighet har vi verkligen inte något så tramsigt som SMILEYS inte!  


Här heter de gula ansiktena mer korrekt:


Känslolägesikoner!!


Jag hade också en som ringde internt och undrade vart hon skulle vända sig med frågor om insynsskydd. Jag var inte säker på vad hon menade, man kan ju inte veta om det tillexempel har med datorer eller så att göra? så jag frågade för att vara säker.

”Ja, gardiner alltså”   


Ni har väl för bövelen tagit ner era Julinsynskydd, annars är det verkligen hög tid nu till helgen!


En trevlig sån, förresten, veckända alltså.


Pussen då   !









Av Li-Lo - 5 maj 2011 21:20

Inte något som händer alltför ofta.

Det finns väl fler orsaker till det. Jag har lite svårt att sitta still så länge, är ganska rastlös av naturen.

Tycker sällan att det känns som om det vore värt pengarna.

Föredrar böcker, för dom kan jag ju sluta läsa om jag inte gillar dem, men är för snål för att gå ifrån en bioföreställning jag betalt för.


Men i kväll var inget av detta något som helst problem.

Filmen Benda Bilili hoppas jag att alla som kan ska se.


Den verkar redan finnas till salu, men jag vet inte om den finns här ännu.

Läs mer här


Jag tänker inte säga mer än att den berör, värmer och ger perspektiv på tillvaron på ett mycket varmt och lågmält sätt, samtidigt som den sprudlar av underbar musik och fantastiska människor, fulla av klokhet och liv!


Vi må ha Fas 3, elaka chefer, snö i maj och annat vi retar oss på,

dock behöver barn i vårt land inte försvara sin sov-kartongbit när en berusad vuxen försöker stjäla den!


Se den, hyr den, köp den!


Pussen då  !



Av Li-Lo - 4 maj 2011 16:01


Hur rätt kan en människa ha då?

Jag visste det, de är lömska de där små krypen.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/parasitfluga-sprutar-larver-i-ogonen_6138163.svd 

Hur äckligt som helst att få ögat fullt av larver som biter sig fast med hullingar och är jättesvåra att få loss.


Jag är inte konspiratoriskt lagd, men fakta börjar allt få mig att fundera för onekligen är det så att: Det börjar mer och mer kännas som att någon gör allt för mänskligheten ska stanna inomhus hela tiden.


  • Solen            Cancer (även brännblåsor och allergiska reaktioner)
  • Fästingar       TBE, borrelia samt ett antal andra sjukdomar
  • Kryp, flygfän   Bett som kan orsaka allt från svår klåda till andnöd
  • Orienterarsjuka Orkeslös och sjuk i luftvägarna av att ränna  runt ute Pollen             Elände, elände, elände
  • Björnar           Du kan plötsligt skida ner i ett ide
  • Ormar            Hugger när man minst anar det
  • Skogen          Där kan man gå vilse, falla illa
  • Vattnet          Kan man sjunka i eller bli sjuk av att dricka
  • Dvärgbandmask Lurar lömskt på bären du vill äta

Sen finns det förstås ännu värre faror i naturen i andra länder, huuu!


Inte vet jag vem det är som vill hindra oss från att njuta av frisk luft, sol och bad?

Elektronik och databranschen är klart suspekta tycker jag

Det kan även vara en hoper bibliotekarier som försöker få oss att stanna inne och läsa?


Inte vet jag, men en sak är säker, jag tänker verkligen tokvifta när något humleliknande närmar sig framöver.


Men jag tänker nog modigt trotsa farorna och tillbringa massor av tid utomhus, så snart det blivit lite varmare i alla fall   


Pussen då    !





Av Li-Lo - 3 maj 2011 20:52

av choklad blir man glad!

God och glad skall människan vara och då kan man ju tillexempel köpa lite supergod choklad av Jeanette i Bergsjö!


Jag har varit lycklig nog att få en liten ask av henne en gång, så jag vet att den är underbart gooood samt att man blir glad och lycklig av den därtill.


Dessutom är Jeanette en kvinna jag tycker om, kände mig välkommen och omhändertagen så fort jag klev in i den varma familjens kök  !

Dom är gulliga allihop!

Lägger upp den i mitt länkskafferi, så ni kommer ihåg var ni ska köpa era godsaker från och med nu!


Pussen då   !



Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards