kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 19 maj 2011

Omuntert så in i bäng : (

Av Li-Lo - 19 maj 2011 21:29



En av våra cyklar har stulits!

Åh, det är så lågt.
Om man nu måste stjäla kan man väl för fan ta något som är värdefullt, inte bara för den som blir av med det! Den här kan man inte sälja, det är inte ens idé att anmäla stölden känns det som.
Nyss betalt cykelängeln för att han skulle laga en punktering, en liten tur fick jag ta.




Migrationsverket

anser att vi måste komma på förhör intervju innan de kan bestämma om Make får stanna ett år till.
Tanken på att en annan för oss helt okänd person ska bedöma om vi älskar varandra eller inte fyller mig med irritation. Självklart är jag också lite orolig då man har hört skräckexempel på frågor som inte går att "svara rätt" på.
Är det verkligen ett jätteproblem i ett rikt land som Sverige, att det väller in personer som påstår sig älska en svensk medborgare på falska grunder?




På måndag

ska jag ha "lönesättande samtal" med min chef. Jag är helt emot detta sätt att fördela löneökningar.
Det är osolidariskt tycker jag.

Alla är inte likadana, alla som gör ett bra jobb kanske inte har förmågan att "prata för sig". Alla som kan "prata för sig" kanske inte alls gör ett bra jobb, men är jävligt bra på att framstå som om de gjorde det.
För mig känns det lite som att vara ett barn, som ska fjäska för fröken, berätta hur mycket bättre jag är än mina kamrater och försöka "bräcka dem". Fy faan!
Vet inte hur jag ska lägga upp det ännu. Jag tycker också att det känns ännu svårare, när min närmaste chef är en person jag gillar och har en bra relation till. Det vill jag ju fortsätta ha.




En person

jag tycker mycket om har ett helvete med sin fjortonåriga son, det är så plågsamt att se någon man gillar våndas. Jag vet ju precis hur det känns, och ändå känner jag mig helt förlamad och har ingen aning om vad jag ska ge för råd eller göra för att det ska kunna bli bättre. Jag minns den förlamande tröttheten och vilsenheten. Skola, soc, polis och alla de andra som var inblandade. Alla samtal, möten och allt ringande och skrivande utan gehör eller utan att något hände.




En annan person

jag gillar mycket har krångel med sin sambo som dricker mer än han ska, och bara viftar bort hennes oro, ilska och  ångest.
Jag vet att hennes svåraste tid är nu, fram tills hon fattat något sorts beslut. Efteråt, om hon bestämmer sig för att avsluta, kommer enligt min erfarenhet en stor trötthet, sorg och besvikelse.
Där minns jag att så många inte kunde ta till sig att man faktiskt sörjer, även om den man väljer bort är en "stor Skit".

En gång har man ju haft det bra tillsammans och trott på den relationen. Det är ju en person man älskat och kanske älskar fortfarande, men inser att man inte kan leva med.


Inte ens en puss får ni   ! Grrrrrrrrrrrrrrr


Dessutom

Har jag ännu inte fått den utlovade vinsten på 500 att handla för, trots att han LOVAT att skicka så jag skulle ha den i början på förra veckan...

 
 
habanero

habanero

19 maj 2011 22:52

För jäkligt med cykeln!:(

Att staten,fortfarande 2011 i den så kallade demokratin Sverige, tar sig rätten att bestämma vem som älskar vem eller inte,är sanslöst :(

Men LiLo då! Det är inte osolidarisk att ha lönesamtal. Chefen ska inte grunda sin bedömning på vem som bäst kan prata för sig, annars är man en kass chef. Chefens uppgift är att bedöma varje individs prestation,resultat.Det ska finnas tydliga lönekriterier så att det är förståeligt för alla vad som krävs och förväntas , så bedömningen inte blir godtycklig. Och du ska inte berätta hur mycket bättre du är än dina kamrater, det är helt förkastligt, utan du ska berätta hur bra du själv är.Kanske vad du utvecklat i ditt arbete, tex att du blivit säkrare, snabbare, kan ge bättre service ju mer erfarenhet du fått osv. Kanske har du fått fortbildning i något som du numera använder dig av i ditt arbete.Var det inte så att du var handledare åt en ny medarbetare också?Du ska inte ställa dig mot dina arbetskamrater, utgå ifrån dig själv bara.
KRAM!

http://www.habanero.bloggplatsen.se

Li-Lo

20 maj 2011 07:54

Ja det med cykel och Migverket suger.

Självklart vet jag att det är så det ska gå till, men jag kan inte bli kvitt känslan. Sen är det väl vad jag förstår skillnad på lönesamtal och lönesättande samtal.

 
Ingen bild

tove

19 maj 2011 23:33

finns inte så mycket att kommentera i kväll utom en kram kanske.
oxh man får ogilla så inåt bängen med jämna mellan rum. det gör jag!

Li-Lo

20 maj 2011 07:52

Kramar är bäst!

 
Renee

Renee

20 maj 2011 10:04

Trist med cykel och migrationsverket.
Lönesamtal, man ska inte påverka sin chef genom ett samtal. Chefen ska se vad man gör i det dagliga arbetet inte bara ha ett samtal.

http://www.reneemari.blogg.se

Li-Lo

20 maj 2011 12:46

Man ska väl ändå argumentera för sin sak?

Nää, tacka vet jag Statens gamla hederliga tariffsystem : )

 
britta

britta

20 maj 2011 10:17

Det med migrationsverket orkar jag knappt kommentera då det är så vansinnigt dumt. I fallen med anhörighet invandring bör de bara acceptera utan att lägga sig i.
Löneförhandlingar känns svårt. Det är inte alla människor som kan framhäva sig själv. Så fort de sätter ord på sina kvalitéer så upplever de det som självskryt. Den typen av människor har dessutom svårt att ta emot beröm. För dem blir den här typen av individuell löneförhandling inte rättvis.

http://brittasblogg.wordpress.com

Li-Lo

20 maj 2011 12:41

Jag orkar knappt tänka på det, känner mig så kränkt, innan jag ens varit där! Grrrr

Vi får se hur det går med lönen, jag funderar på börja med att bara tala om hur mycket jag förväntar mig, punkt slut!

 
Ingen bild

Sari

20 maj 2011 12:40

Omuntert var ordet !!
Önskar man bara helt enkelt kunde säga "Det löser sig"
Stor kram bästaste du

Li-Lo

20 maj 2011 12:44

Önskar dej detsamma av hela mitt hjärta, kramkram en Jättestor

 
Ama de casa

Ama de casa

20 maj 2011 16:12

Det var mycket på en endaste gång det.

Det där med intervjun med migrationsverket låter som ett skämt! Tyvärr är det väl inte det... Tänker på filmen "Gifta på låtsas" eller vad den hette. Jag trodde att det där var hittepå till filmen...

Största kramen till dig!
Ja, du kan få en puss också, även om inte jag fick nån :-)

http://amacasa.wordpress.com

Li-Lo

20 maj 2011 16:25

Nä tyvärr är det inte hittepå ett endaste dugg. När Makes syster och hennes man var på intervju frågade de honom vilken färg hon hade på trosorna den dagen....
Han vägrade svara!

Man tackar för puss och kram och för att jag fick veta detta med ståndet, eller var det ståndeN???

 
Ama de casa

Ama de casa

20 maj 2011 16:13

Oj. Jag var så upprörd å dina vägnar att jag glömde:
SJÄLVKLART är det jag som är uppe tidigare än stånden!
:-D

http://amacasa.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - 18 oktober 2019 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - 28 mars 2019 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - 18 februari 2019 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - 7 januari 2019 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards