kucke-li-lo

Direktlänk till inlägg 23 april 2010

Det tycks mig som om

Av Li-Lo - 23 april 2010 12:45

väldigt många kvinnliga bloggare också är kattägare?


Jag har inte någon katt!


Jag är inte någon kattkvinna alls, sanningen är att jag upplever de flesta katter som  ganska otäcka sällskapsdjur.

OBS! JAG har den upplevelsen och känslan.

Alla andra får uppleva och känna precis vad de vill vad det gäller katter. Jag har träffat trevliga katter, några, men de flesta passar inte alls för mig att umgås med.


Hundar har jag lättare för, de som jag lärt känna genom deras ägare.


Jag har varit fruktansvärt hundrädd, den sorten som byter sida av gatan när någon kommer med en stor hund, en okopplad hund eller en hund som jag på något sätt upplevt att den verkar konstig. Många små hundar är tyvärr sorgligt ouppfostrade. Deras lilla gullighet tycks vara ursäkt nog för vilka jädra hundfasoner som helst? Även om en liten hund har små tänder som gör små hål i mitt skinn vill jag inte ha de hålen!

Små tassavtryck eller nosavtryck vill jag inte heller ha..


Det har hänt att jag bett hundägare hålla i sina hundar under den lilla tid det tar för oss att passera varandra. Självklart borde jag ALDRIG behöva göra en sån sak, men jag kan acceptera att en väl uppfostrad hund går lös, om dess ägare kan acceptera att jag ändå kan uppleva obehag när de möter mig.


Märkliga saker kan dock hända när jag kommer med ett sånt önskemål!

Den skämtsamme hundägaren: "Det är ingen fara han/hon har precis ätit"

Den totalt oförstående "Det är ju en snäll hund"

Den superkorkade : "Han/hon vill ju bara hälsa alternativt leka"

Den som har hund för att den hatar människor eller inte kan få några vänner? : Hundar har faktiskt rättigheter de med att få röra sig fritt!


Till den skämtsamme vill jag säga -Det är inte kul, punkt.


De oförstående/korkade: Jag vill välja själv vem jag leker med, vem jag hälsar på hund, människa, katt vad som, snäll eller inte. JAG VILL VÄLJA!

Jag hälsar inte på, leker inte med, umgås inte med alla människor heller..Framför allt kastar jag mig inte fram till helt okända personer, viftar med kroppen och trycker min våta nos mot dem, jag slickar inte på dem, jag försöker inte få dem att leka med mig heller (kanske, kanske kan det ha hänt nån kväll på krogen, men det är i så fall preskriberat, eller så minns jag det helt enkelt inte  )


Till den sista gruppen: Suck, om din hund är så viktig för dig, varför inte försöka få andra att begripa ditt intresse och engagemang istället?

Dessutom är det extremt ont om ställen i Stockholmstrakten där hundar har rätt att springa lösa.


Men, jag har haft turen att träffa personer som fått mig att komma över den värsta rädslan för hundar. Jag tackar dem av hela mitt hjärta!


Självklart får den som vill umgås med och äga vilket djur de vill, men jag vill kunna säja Nej!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Li-Lo - Fredag 18 okt 10:47


    Undrar hur många gånger jag har hört det under mina nästan 20 år på den här arbetsplatsen? Och troligen alla andra som arbetar i offentlig förvaltning.   Vanligtvis betyder det att personen i fråga anser att jag ska göra precis som den ...

Av Li-Lo - Torsdag 28 mars 16:17

    Nu har det varit rättegång och domen kom häromdagen. Det var min första erfarenhet av rättssystemet. En utmattande, krävande och lång sådan. Alltså, egentligen var det ju bara tre och en halv timme, men den tiden sög musten ur mig, på så må...

Av Li-Lo - Måndag 18 feb 10:37

Jag behöver det, och varje enda liten gnutta av att någon annan kan känna igen sigoch kanske kan leda till att de tar klivet är så mycket värd, så mycket! Allt handlade om att till varje pris stanna kvar i Bubblan.   Den Bubbla vi hade från bö...

Av Li-Lo - Måndag 7 jan 14:01

  Varför kastade du inte ut honom första gången?   Jag inser det är helt obegripligt för många vad som händer i ett förhållande med en man som misshandlar psykiskt och fysiskt. Det är något jag verkligen förstår, för hur skulle man kunna fatta?...

Av Li-Lo - 12 maj 2017 08:22

Små saker händer.     Det börjar ta sig på balkongen, även om de senaste dagarna inte precis inbjudit till långa sittningar. Annat var det förra helgen, då kunde jag sätta mig och avnjuta     en dansk vän. Vi trivs bra ihop, lagom mjuka...

Presentation


Är det nåt som gör mig glad, så är det KOMMENTARER!!!
Jag besvarar dem alltid HÄR på plats.

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<<
April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kucke-li-lo med Blogkeen
Följ kucke-li-lo med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se